Thursday, April 28, 2011

Phone rosak harap maklum~~~

Again! I have some extra time of my own! Syukur. I wanted to update apa ya? Nothing much. I have assignment! Kena siapkan before end of this week! Alaaaaaa okie I will update later..kasik gambar ke apa ke..and phone rosak..019-37***** so I kena fork some money to buy a new battery..lupa nak update bagitau..dah nak dekat seminggu rosak..so kalu tak berbalas sms or phone..maksudnya tak tahu la tu yer? Will hantar ke kedai today! J take care!

Tuesday, April 26, 2011

Boss takde hihi

Boss takde! Yeah!~ nak buat kerja sekolah. Yeahhh!~~

Wednesday, April 20, 2011

Antara Angin Bayu dan Hangin Badan

Today, Alhamdullilah, I am blessed with few people who came to me and share their thoughts. It is very rare for people to come continuously to my place from morning till 5.30pm.

Sila bersangka baik.

YES. I was working and at the same time, trying to be a good listener. I know it’s hard to say no to people who come and want to share their feelings and thoughts. Hanya boleh berlaku if Boss anda takde sahaja. Kalu dia ada, itu namanya carik pasal yang tak pasal-pasal.

I was also about to hangin satu badan when I was ‘instructed’ to do things that doesn’t fall under my job scopes and especially by someone else not my Boss.

Haaaa itu salah satu perangai buruk yang harus kita semua elakkan. Hangin badan bagaikan ribut petir di tengah hari yang disebabkan oleh perkara remeh adalah sangat rugi.

Penyakit marah ni sebenarnya datang dari hati yang tidak puas . Ketidak puasan hati terhadap perkara remeh. 

 For instant,
  1. 1-      Kenapa adik kena lipat baju ni? Bukak kakak sulung ke kena buat? (Keluarga)
  2. 2-      Penat la bawak kereta ni, kamu la pulak yang bawak ( kawan2)

Obviously kalau ahli keluarga sendiri kita boleh pilih sama ada nak siku kepala mereka ( adik-adik) or perhaps bertolak ansur lebih baik. Kalau kawan baik sendiri pun boleh bertolak ansur (sometimes).

Tapi kalau kawan sekerja yang memang dari azali lagi suka nak tai-chi segala kerja dia pada kita? [di sini maksudnya menolak] Apa perlu buat? Yeah, rakan-rakan, anda semua kena penilaian sendiri mengikut keadaan masing-masing. 

"Berbuat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali-kali..kalu nak berbuat baik berlebih-lebihan...utamakan  ibubapa dan keluarga dahulu sebelum org lain"

Suarakan lar ketidakpuasan hati dengan cara paling sopan dan baik. Sebabnya you never know bila-bila masa akan datang, kita pulak lupa ketika kita di atas..kita yang selambe saje tai chi kerja kat org bawah sana. 

Sekian.(^.^)

Tuesday, April 19, 2011

Its your choice.

Why ‘freedom of will”? What about “something of sesuatu”? Something of sesuatu was a blog that happened when I didn’t know what to write that time. I wasn’t sure between personal daily ramblings, poems or some mind blowing ideas/writing to be posted that time. That’s when “something of sesuatu” comes up to my mind.

The indecisive person I used to be for the past years have gradually grown up (Alhamdulillah) by taking responsibility of my own words and writing. Responsibility is part of growing up right?

Why “freedom of will?”. I remembered reading some article that God give us the freedom of will for us to choose. The power of making decision.  Small or big. Good or bad. It doesn’t matter. The power to choose is on our hands.

It’s your choice. 

Will you be able to make some difference that benefits to others today? 

Monday, April 18, 2011

New Page Layout

Yeah! at last I'm changing into a new layout! sangat malas nak edit and whatsoever..I just pick and tadaaa...I like it bery much!

I was about to write a new chapter about my life hence I had deleted all my previous post dengan kejam nya tanpa ada backup atau apa-apa because I am so malas nak edit one by one.

Maka dengan selected all, I have removed most of the not so important posts. heheheh.
Okie. will update more. ;)