Tuesday, December 14, 2010

New Life. New Place. New Rule!

Yeah seperti yang terpapar di skrin computer anda..tajuk hari ini adalah seperti yang tertera diatas. Sebelum apa-apa mari saya update cerita kisah hidup saya yang banyak pancaroba! ~ ;) Oklah after came back from Seoul, I feel very different. bukan sahaja setakat berat badan bertambah akibat makan terlampau banyak but also perasaan dan pendapat terhadap dunia dan society sekeliling. To cut short...everything seems so beautiful and positive! Yes. Bagus. Happy person is also a beautiful person. :)

Tidak lama kemudian, saya menhadapai dugaan pertama saya - dimana kawan sekerja yang rapat menjadi jauh atas sebab-sebab yang saya sendiri tak tahu. Justeru itu saya teringat akan kata-kata malan..


"Eventhough you are in the right side or perhaps you didn't realize that you are in the wrong side..saying sorry first won't hurt you more"


Dengan itu saya cuba beberapa kali untuk senyum dan merapatkan diri..but at the end..saya tetap tidak diendahkan...haih..ada beberapa scene dari cerita ini tidak diletakkan disini sebab..mungkin karangan ni akan mencecah 3000 patah..tu dah consider buat thesis pulak. -_- hence..pada hari kedua kerja..saya diberitahu bahawa tempat saya akan dipindahkan ke atas bersama yang lain..( jauh dari mereka) dan hati ni menjerit hooorayyyyyyy!~~ but here I'm all alone...nobody else..except my team and boss yang sentiasa out station..oleh itu inilah hasilnyaaaa boleh update blog!~~~~ woot woott..

Sebenarnya, I admit that..of all these years..I'm still a sensitive person..walaupun rapat tak lama pun tapi..kalu tercuit sikit mmg terasa..but usually I'll let it go..sebab biasalah..kadang-kadang kalu kita cakap pun..org lain terasa kita tak perasan right? so give and take la..adat dunia..but at one point bila..someone question keikhlasan you berkawan..then..I dont think that is right.And if they accuse you of not being ikhlas kawan dengan mereka..then..thats it. Hanya Allah s.w.t sahaja tahu keikhlasan hati seseorang manusia itu..jadinya..we are not GOD..hence we can't judge other..no matter what..unless awak Simon, American Idol Judges..( hahahah I know lawak tahi). Anyways, like I always do. Avoid all this unnecessary thing by keeping your distance. That's what I did. I don't know if it's wrong or right but at this moment..I think thats the best for now lar. Too many sakit hati is not good for your health and also your mind. :) Lesson to be learned : Jangan rapat sangat dengan colleague, yer anak-anak? hehehe :)

Have fun and Happy Tuesday!~

3 comments:

Liana said...

Kak syusyu! *hugs

Sabarlah. This type of people are abundant here. And moving to the new place is actually good for your mind :) These people definitely do not deserve your friendship so biarkan je lah cheer up! xx

Zaffi Zuhri said...

Shushu!! I pembaca baru.. HAHAH!!
Thank you darling sebab sudi add I =))

Cerita pasal kawan, mmg smpai juta perkataan pun tak kan habes! Yg penting u jaga diri k! Jgn berdendam, buruk sangka & iri hati.. Insha'Allah Allah je yang maha mengetahui segala... [WAH WAH WAH! Sekian, Ustazah Zaffi] ;D

N.S. said...

Lyiana : Thank youu!~~~~ i mmg have to move on and biarkan je apa2 yang berlaku..all for greater good kan? love u ! hugs!

Zaffi : heheheeh :p thank you dear! baiklahh insyaAllah..i cuba untuk tidak berdendam..buruk sangka and iri hati..tapi emo tetap emo kekekekeke :P take care!